Bio

MUSIKEN OCH POESIN I MIG


 

Det är intressant när jag ser tillbaka på min ungdom. Jag kan konstatera att vad jag nuförtiden gör allra helst, och helst allra mest, även om det är svårt med tiden, är ungefär vad jag helst gjorde som tonåring. Skriva dikter och på olika sätt tillägna mig musik: läsa, lyssna, spela. Det är som om inget hade hänt på 30 år. Men det har det.

 

Eftersom jag försökte tänka klokt, det vill säga nyttigt, det är viktigt att kunna försörja sig, så kombinerade jag min musikvetenskapliga utbildning med journalistik. Jag har skrivit många reportage om intressanta musikmänniskor, från dansbandsmusiker till orgelbyggare. Sedan arbetat länge som kommunikatör inom musik och kultur. Frilansat lite som copywriter.

 

Det har varit kul men inte fulländat.

 

Vändpunkten kom när jag fick mitt andra barn och hade möjlighet att vara föräldraledig länge, så länge att jag fick tid känna efter. Vad gillar jag? Vad vill jag göra? Egentligen? Då kom poesin tillbaka. Med full kraft, och den skrek: SKRIV!

 

Så nu gör jag det. På största allvar. Äntligen.

 

Närmast i framtiden skriver jag dessutom magisteruppsats i musikvetenskap, parallellt med studier på avancerad nivå i kreativt skrivande. På något sätt kommer dessa mina två passioner att mötas. Inom poesin finns redan ett färdigt manus där detta förverkligas, inför musikvetenskapen finns en bra plan.

KOMPRIMERAT CV


 

Universitetsutbildningar (urval)

Musikvetenskap – kandidatexamen

Kreativt skrivande – kandidatnivå

Journalistprogrammet (JMG)

Att skriva om musik

 

Andra bra kurser

Praktiskt processledarskap (Plunge)

Professionell reklamskribent (Batteri Kommunikation)

 

Tidigare yrken (urval)

Journalist

Kommunikatör

Copywriter

Redaktör

CARITA


FORSLUND


MUSIKVETARE

LYSSNARE POETMUSIKEN & POESIN

OM MIG


Musiken är navet. Med musik börjar och slutar världen, livet. Som jag har lyssnat, spelat, skapat och studerat musik. Ägnat ofantligt många timmar och dagar åt musik ända sedan jag var barn. Den är min passion, min tillflykt, huvudämnet i min utbildning och mitt största intresse. Jämte skrivandet. När jag skriver är det också musik.

Jag och Louise Bourgeois. I samma rum, utan att någonsin mötas.

 

KONSTNÄRLIGA


INSPIRATIONSKÄLLOR


 

Vissa poeter kommer alltid finnas med mig: Gunnar Björling, Ann Jäderlund, Louise Glück. Bodil Malmsten. En mängd andra författare också.

 

Konstnären Louise Bourgeois är en outtömlig inspirationskälla. Fotografer som Henri Cartier-Bresson, Cooper & Gorfer och Liu Bolin aktiverar alltid fantasin.

Och så musiken! Alla ljuden! Musikinstrumenten. Jag är en lyssnare.

 

Det finns fantastiskt mycket musik och många musikskapare som jag inspireras av. Om jag skulle vara tvungen att välja en person så blev det tonsättaren och konstnären John Cage, som inte bara skapat utan också formulerat sig kring ljud och musik, och även konst och litteratur.

 

 

Copyright © Carita Forslund | Tala Om 2018

 All Rights Reserved